Naujienos

Nuo gripo ir COVID-19 pasiskiepijusi Premjerė ragina pasinaudoti galimybe sustiprinti imunitetą

Naujienos

Premjerė Ingrida Šimonytė, ketvirtadienį pasiskiepijusi vakcinomis nuo gripo ir COVID-19, ragina pasinaudoti galimybe pasiskiepyti ir kitus Lietuvos gyventojus, o ypač priskiriamus rizikos grupėms asmenis, kurie gali pasiskiepyti nemokamai.

„Pasiskiepyti – vienas iš būdų, kaip galime pasirūpinti savimi ir kartu savo artimu, jis neatima nei daug laiko, nei pastangų, duodamas aiškią naudą, ypatingai tiems žmonėms, kurių sveikata trapiausia. Turime sudarytas sąlygas pasiskiepyti atnaujintomis tiek gripo, tiek COVID-19 vakcinomis, tad kviečiu šia galimybe pasinaudoti“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) primena, jog tradiciškai sergamumo ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis kilimas prasideda kiekvienų metų rudenį, šie metai nėra išimtis.

Labiausiai pasiskiepyti abiem – gripo ir COVID-19 – vakcinomis rekomenduojama rizikos grupei priklausantiems asmenims, visi jie gali vakcinuotis nemokamai: 

– 65-erių ir vyresnio amžiaus žmonės;

– sergantys lėtinėmis ligomis, taip pat ir vaikai;

– nėščiosios (bet kuriuo nėštumo laikotarpiu);

– sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai;

– socialinės globos ir slaugos įstaigų gyventojai (taip pat ir vaikų globos įstaigose);

– nuo šio rudens nemokamai gripo vakcinomis skiepijami ir 2-7 metų vaikai.

Nuo gripo ir COVID-19 galima pasiskiepyti vieno vizito gydymo įstaigoje metu, abiem vakcinomis iš karto. Dėl vakcinų gyventojams rekomenduojama kreiptis į gydymo įstaigą, prie kurios yra prisiregistravę.

Daugiau aktualios informacijos apie skiepijimą ir ligų prevenciją – Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime bei NVSC interneto svetainėje.

Registracija COVID-19 vakcinai taip pat galima KoronaStop.lt puslapyje.

Šaltinis: lrv.lt