Naujienos

„Rheinmetall“ žėmės sklypui pakeista paskirtis

Naujienos

Šiandien Vyriausybė patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN) inicijuotą žemės sklypo paskirties keitimą teritorijai, kurioje bus vystoma „Rheinmetall“ veikla. Žemės nuomos sutartį tikimasi pasirašyti artimiausiu metu.  

„Lietuvos saugumo ir gynybos pramonės stiprinimas yra mūsų prioritetas, tad ši iniciatyva – dar vienas svarbus žingsnis siekiant užtikrinti šio sektoriaus augimą ir spartesnį „Rheinmetall“ įsikūrimą Lietuvoje. Vyriausybės nutarimu pakeista žemės sklypo paskirtis iš žemės ūkio į pramonės ir sandėliavimo objektų. Pastačius gamyklą, regione planuojama ne tik sukurti mažiausiai 150 naujų darbo vietų ir pritraukti daugiau kaip 180 mln. eurų investicijų, bet ir mums tapti mažiau priklausomiems nuo užsienio tiekėjų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Projektas, kuriam suteikta specialioji žemės sklypo paskirtis, bus įgyvendintas Radviliškio rajone, Baisogalos seniūnijoje, Kemėrų kaime.

„Tai rodo mūsų ilgalaikę viziją ir įsipareigojimus siekti dar didesnio strateginio savarankiškumo saugumo ir gynybos pramonėje. Kurdami paprastesnes sąlygas Lietuvoje įsikurti užsienio investuotojams, prisidedame tiek prie nacionalinių, tiek prie ES tikslų siekimo ir bendro saugumo užtikrinimo“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina. 

Numatoma, kad specialiosios žemės naudojimo sąlygos bus taikomos elektros tinklų, kelių, melioruotos žemės ir melioracijos statinių apsaugos zonoms, taip pat paviršinių vandens telkinių ir jų pakrančių apsaugos juostoms ir zonoms. 

Dar birželio mėnesį EIMIN pasirašė susitarimą su „Rheinmetall“ dėl jos plėtros Lietuvoje – projektui suteiktas stambaus projekto statusas. Jau liepos mėnesį „Rheinmetall“ buvo suteiktas neatidėliotinus valstybės saugumo ir gynybos poreikius užtikrinančio projekto statusas. Taip sudaroma galimybė vadinamajai „Lithuanian Center of Exellence for Ammunition“ gamyklai taikyti specialias investavimo ir verslo sąlygas, susijusias su greitesniu gamyklos įsikūrimu.

Šaltinis: lrv.lt