Naujienos

Premjerė trečiojo amžiaus universiteto bendruomenei: esate puikus žingeidumo pavyzdys kur kas jaunesniems žmonėms

Naujienos

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto naujų 30-ųjų mokslo metų pradžios šventėje Lietuvos Nacionalinėje filharmonijoje.

 „Labai džiaugiuosi, kad galiu Jus pasveikinti su naujų jubiliejinių 30-ųjų mokslo metų pradžia“, – universiteto bendruomenę sveikino Ministrė Pirmininkė.

Ji pasidalino svarstymais apie Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto dėstytojų, studentų, visos universiteto bendruomenės išskirtinumą kitų šalies universitetų kontekste. „Esate žmonės, kurie nori ne pagyventi, o gyventi ir tai daryti visa koja: sužinoti naujienas, domėtis, bendrauti, neužsidaryti, jaustis ko nors vedini į priekį ir tokiu būdu turtinti savo ir kitų gyvenimą. Džiaugiuosi, kad esate imlūs, žingeidūs. Manau, kad daugelis iš jūsų – puikus pavyzdys net ir kur kas jaunesniems žmonėms“, – kalbėjo premjerė.

„Visą gyvenimą turime mokytis ne tam, kad į galvą dėtume vis daugiau įvairių žinių, informacijos, datų, faktų ar panašių dalykų. Mokomės tam, kad visada būtume aktyvūs, kad domėtumėmės, kad jaustume, jog suprantame, kas vyksta, o nesuprasdami žinotume, kieno paklausti, kur paskaityti, į ką papildomai įsigilinti“, – sakė ji.

Premjerė taip pat kalbėjo apie šiuolaikinio itin greit lekiančio gyvenimo keliamus iššūkius ir mokymosi įgūdžių svarbą jame. „Reikia labai greitai bėgti, kad bent jau pavyktų stovėti vietoje, o norint judėti pirmyn reikia bėgti dar greičiau“, – teigė I. Šimonytė.

Ministrė Pirmininkė susirinkusiesiems linkėjo sėkmingų mokslo metų, išsaugoti užsidegimą mokytis ir tuo pačiu nepamiršti pasirūpinti savimi, savo sveikata, tam, kad kuo ilgiau išliktų trokštančiais pažinti, žingeidžiais ir smalsiais žmonėmis.

Šaltinis: lrv.lt