Naujienos

Premjerė sveikina Lietuvos žmones su Valstybės diena

Naujienos

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina Lietuvos žmones liepos 6-ąją švenčiamos Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės) dienos proga:

„Švęskime valstybę, kaip iš kartos į kartą statytus, gintus ir puoselėtus namus, kaip nesibaigiančią, nuolat rašomą istoriją, kurios autoriais esame kiekvienas – tai didis pasiekimas ir vertybė, o kartu ir atsakomybė. Prisiimkime ją pasitikėdami savimi ir vienas kitu, drįsdami svajoti ir siekti visados daugiau – kaip savo laiku išdrįso kūrusieji šią valstybę nuo pagrindų, kaip išdrįso ir atkovojusieji jai laisvę. Negalime lygiuotis jiems ir mums šiandien tenkančių iššūkių mastu, tačiau privalome lygiuotis į juos savo įsipareigojimu laisvę ginti ir valstybę stiprinti.

Būtų naivu manyti, jog istorijoje būta „aukso amžiaus“, kuriame vyravo visuotinė vienybė ir sutarimas dėl to, kokia Lietuva turi būti – ir juolab tai nėra demokratinės šalies ir visuomenės bruožas. Tačiau mūsų istorija yra gausi priminimų, kad vienybės ir sutarimo mums niekada netrūko dėl to, kad laisva ir nepriklausoma valstybė – neįkainojamas turtas savaime, sąlyga siekti tų tikslų, kurie bendri mums visiems ir kuriuos turime kiekvienas iš mūsų.

Aiškiai matome, kad tai nepasikeitė, kad būtent tokia vienybe ir sutarimu pasižymime ir šiandien. Vienas iš to įrodymų – mums nuoširdžiai rūpi ukrainiečių, ginančių savo laisvę ir kartu neleidžiančių tironijai skintis kelio tolyn, kova. Neatitraukime savo pagalbos peties, kol pergalė nebus pasiekta.

Nuoširdžiai sveikinu visus Lietuvos žmones su Valstybės diena – valstybės, kuria verta didžiuotis ir kurią galime švęsti.“

Šaltinis: lrv.lt