Naujienos

Vyriausybės vadovė pasveikino naująjį Jungtinės Karalystės Ministrą Pirmininką

Naujienos

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino paskirtą naująjį Jungtinės Karalystės Ministrą Pirmininką Keirą Starmerį, linkėdama būsimai naujai šalies Vyriausybei ir jos vadovui visokeriopos sėkmės.

„Lietuva didžiuojasi galėdama vadinti Jungtinę Karalystę puikia drauge ir strategine partnere, labai vertina stiprius mūsų ryšius visose bendrų interesų srityse ir kaip ypatingai reikšmingą mato Jungtinės Karalystės vaidmenį prisidedant prie NATO rytų flango ir Baltijos regiono saugumo.

Naudodamasi šia proga noriu pabrėžti mūsų šalių vienybės svarbą siekiant išsaugoti taisyklėmis grįstą tarptautinę tvarką ir remiant Ukrainą iki pergalės ir po jos, nes ukrainiečiai šiandien kovoja ne tik už savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, bet ir Europos laisvę. Be galo svarbi ir mūsų nuosekli laikysena stiprinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, tuo parodant, kad Europa nepasiduos agresoriaus šantažui ir gins savo vertybes“, – sakoma Lietuvos premjerės sveikinime Ministrui Pirmininkui K. Starmeriui.

Lietuva yra pasiruošusi ir toliau stiprinti šalių strateginę partnerystę, ypač prekybos ir inovacijų, kultūros ir švietimo, kibernetinio saugumo ir finansinių technologijų srityse, sakoma sveikinime, pažyminčiame ir lietuvių diasporos Jungtinėje Karalystėje bei žmogiškųjų tarpusavio ryšių svarbą artimiems šalių santykiams.

Šaltinis: lrv.lt