Naujienos

Ministrė Pirmininkė pasveikino nacionalinę dieną mininčią Kanadą

Naujienos

Premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino Kanados Ministrą Pirmininką Justiną Trudeau ir šalies žmones liepos 1-ąją minimos nacionalinės šventės – Kanados dienos – proga.

„Lietuvos ir Kanados draugystė turi gilias šaknis, ji paremta bendromis demokratijos, laisvės ir teisės viršenybės vertybėmis, ir šia proga noriu pasidžiaugti tvirtais mūsų dvišaliais santykiais. Labai džiaugiuosi, kad prie šios draugystės puoselėjimo svariai prisideda ir Kanados lietuvių diaspora. Lietuvai siekiant stiprinti regioninį saugumą, vystyti ekonominį bendradarbiavimą ir kultūrinius ryšius, Kanada buvo ir išlieka svarbia mūsų partnere.

Rusijos tęsiamas karas prieš Ukrainą ir puolami demokratiniai bei teisės viršenybės principai išryškina NATO vienybės svarbą ir būtinybę remti Ukrainą maksimaliai, kiek galime ir kad ir ko pergalei prireiktų, ukrainiečiams ginant savąją teritoriją bei mūsų bendras vertybes“, – sakoma Ministrės Pirmininkės I. Šimonytės sveikinime.

Lietuvos Vyriausybės vadovė taip pat padėkojo Kanadai už indėlį į Baltijos regiono saugumą, pažymėdama, jog dirbdami kartu galime dar labiau sustiprinti Aljanso rytinį flangą, ir palinkėjo nacionalinę dieną mininčios Kanados žmonėms šalies gerovės ir klestėjimo.

Šaltinis: lrv.lt